Tato stránka používá tak zvané soubory cookies, díky kterým je pro vás používání internetových stránek pohodlnější. Zavřením tohoto banneru, kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ nebo dalším prohlížením těchto stránek dáváte svůj souhlas s používáním souborů cookies. Pokud se chcete dozvědět více, nebo pokud chcete znemožnit používání všech nebo některých souborů cookies, klikněte zde Souhlasím

Tipy od Hanky Michopulu

Naše odzkoušené recepty na těchto stránkách testuje Hana Michopulu, foodkritička a autorka knihy o vaření „Zpátky domů“. Recepty a komentáře paní Michopulu nalezete na těchto stránkách.

 

Můj tip:

hroznyNa čerstvý olivový olej z první sklizně jsem donedávna jen s láskou vzpomínala – teď si ho můžu konečně koupit i u nás, a to je opravdu skvělé! Poprvé jsem tenhle olej ochutnala před třema lety v Itálii, v jedné osterii, což je takový druh obyčejnější hospody. Přišel tehdy na stůl jako první, ještě před předkrmem, jen tak s čerstvým bílým chlebem. V té chvíli se mi flaška oleje s chlebem zazdála být trochu zbytečně neformální předkrm, ale po ochutnání jsem pochopila. Tak čerstvé, aromatické a voňavé!  Monello je výborný příklad toho, že skvělé kulinární zážitky se často vůbec neschovávají v luxusních jídlech, ale naopak v těch nejobyčejnějších, jsou-li samozřejmě té nejvyšší možné kvality... Ochutnejte Monello, tak jako mi jej tenkrát servírovali Italové: na dezertní talířek nalijte jezírko drahocenného zelenkavého oleje. Nakrájete čerstvý bílý chléb: nejlépe křupavou bagetu nebo ještě lépe ciabattu, která má  o něco hustší a mechovější střídku (veka ani rohlíky nejsou v tomto případě úplně to pravé). Vezměte sůl, posolte olej na talířku. Namáčejte si do oleje chléb a zapíjejte dobrým vínem, které máte rádi. Třeba jen tak na chuť, anebo před večeří – vaše chuťové buňky se dostanou do nálady.

 

© 2010 BOLTON CZECHIA, SPOL. S R. O., PRAHA - DIČ: CZ15526381