Extra panenské olivové oleje Monini

U Monini je od počátku existence zakódováno v rodinné tradici, že kvalita a zejména chuť stojí vždy na prvním místě. Osobní přístup a vášeň rodiny Monini, která se předává z generace na generaci, vyzdvihuje produkty Monini na špičku mezi extra panenskými oleji prodávanými v běžné maloobchodní síti.

Základem pro namíchání extra panenského olivového oleje delikátní chuti, jsou výchozí suroviny prvotřídní kvality, tedy olivy a z nich lisované „blendy“ (směsi) olivových olejů, které se správným poměrovým mixem dále mísí. Výběr těchto „blendů“ a poměr míchání určuje osobně pan Zefferino Monini tak, aby ve výsledku zaručil vždy stejnou chuť svých olejů. To znamená, že pokud ochutnáte Monini Classico letos v Čechách, tu samou chuť najdete v Monini Classico za pár let v Americe.

Majitel společnosti, pan Zefferino Monini , jeden z největších znalců olivového oleje na světě, takto osobně testuje a ochutnává veškeré vzorky olejů, které se stáčí do lahví pro koncového spotřebitele. U Monini je tento chuťový a kvalitativní test každodenní samozřejmostí a nezbytností.

V současné době se milovníci kvalitních olejů mohou seznámit s pěstováním oliv i tradičním postupem výroby v malé lisovně Frantoio del Poggiolo přímo ve Spoletu.

Z  řady olejů Monini si mohou vybírat zkušení znalci olivových olejů i úplní začátečníci. Oleje stejné kvality, ale odlišných chuťových parametrů jsou vhodné pro používání v teplé i studené kuchyni.