Monini Monello - olej z prvních oliv

  • Monello se z lisuje z prvních oliv, které koncem října dozrávají na teplém jihu Itálie.
  • Olivy se však nenechají „dojít“ do fáze úplné zralosti, ale sklízí se napůl zelené.
  • Takové olivy mají totiž výrazně vyšší obsah přírodních vitamínů a antioxidantů prospěšných pro lidský organizmus.
  • Monello je extra panenský olivový olej, který se záměrně nefiltruje, aby se efekt chuti čerstvých oliv a působení zdraví prospěšných látek obsažených v jejich dužině ještě znásobil.
  • Pro Monello je typická ostřejší chuť s ovocnými tóny, jež připomínají vůni zelených rajských jablíček.
  • Monello je pouze sezónní delikatesou, kterou lze zakoupit od poloviny listopadu do konce ledna.
  • Aby Vám Monello vydrželo co nejdéle čerstvé a zachovalo si zdraví prospěšné látky, skladujte jej dobře uzavřené, nejlépe na tmavém chladnějším místě do 20°C a spotřebujte jej co nejdříve.