Krůta s ovocným kuskusem

ilustrace

Ingredience

pro 1 osobu potřebujete:

1 šálek kuskusu
2 šálky kuřecího vývaru
1 lžíce medu
1 lžíce sušeného ovoce dle chuti (meruňky, švestky, brusinky)
1 lžička vlašských ořechů
120g krůtích prsou
2 lžíce extra panenského olivového oleje Monini Delicato
sůl, čerstvě namletý pepř

Postup

• Do mísy vložte kuskus, zalijte jej horkým vývarem a nechte pod pokličkou nabobtnat. Osolte, opepřete a vmíchejte do něj med, nakrájené sušené ovoce a nasekané ořechy.
• Olivový olej rozpalte na železné pánvi, přidejte krůtí prsa nakrájená na větší medailonky a zprudka je opečte z obou stran. Opečená krůtí prsa vyjměte z pánve, osolte, opepřete a podávejte spolu s kuskusem.

Tip šéfkuchaře: U steakové úpravy maso nikdy nesolte před, ale až po pečení. Sůl z masa „vytahuje“ vodu, takže by vám všechna šťáva vytekla již během pečení a steak by byl na talíři tuhý. Kuskus můžete ještě zastříknout šťávou z pomeranče, která báječně propojí chuť sladkého kuskusu s krůtou.


Tento recept pro Vás připravili šéfkuchaři Pražského kulinářského institutu

logo Prakul


<< Zpět na výpis