Tato stránka používá tak zvané soubory cookies, díky kterým je pro vás používání internetových stránek pohodlnější. Zavřením tohoto banneru, kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ nebo dalším prohlížením těchto stránek dáváte svůj souhlas s používáním souborů cookies. Pokud se chcete dozvědět více, nebo pokud chcete znemožnit používání všech nebo některých souborů cookies, klikněte zde Souhlasím

Krůta s ovocným kuskusem

ilustrace

Ingredience

pro 1 osobu potřebujete:

1 šálek kuskusu
2 šálky kuřecího vývaru
1 lžíce medu
1 lžíce sušeného ovoce dle chuti (meruňky, švestky, brusinky)
1 lžička vlašských ořechů
120g krůtích prsou
2 lžíce extra panenského olivového oleje Monini Delicato
sůl, čerstvě namletý pepř

Postup

• Do mísy vložte kuskus, zalijte jej horkým vývarem a nechte pod pokličkou nabobtnat. Osolte, opepřete a vmíchejte do něj med, nakrájené sušené ovoce a nasekané ořechy.
• Olivový olej rozpalte na železné pánvi, přidejte krůtí prsa nakrájená na větší medailonky a zprudka je opečte z obou stran. Opečená krůtí prsa vyjměte z pánve, osolte, opepřete a podávejte spolu s kuskusem.

Tip šéfkuchaře: U steakové úpravy maso nikdy nesolte před, ale až po pečení. Sůl z masa „vytahuje“ vodu, takže by vám všechna šťáva vytekla již během pečení a steak by byl na talíři tuhý. Kuskus můžete ještě zastříknout šťávou z pomeranče, která báječně propojí chuť sladkého kuskusu s krůtou.


Tento recept pro Vás připravili šéfkuchaři Pražského kulinářského institutu

logo Prakul


<< Zpět na výpis

© 2010 BOLTON CZECHIA, SPOL. S R. O., PRAHA - DIČ: CZ15526381