Marinovaný zrající sýr s česnekem a tymiánem

ilustrace

Ingredience

Pro 2 osoby potřebujete:

2 ks zrajícího sýru (nejlépe italský)
2 snítky čerstvého tymiánu
1 palička česneku
extra panenský olivový olej Monini Monello
sůl
2ks ciabatty

Postup

• Očistíme česnek, částečně rozmáčkneme a mírně na sucho opečeme.
• Přilijeme extra panenský olivový olej Monini Monello, zahřejeme na 40°C, přidáme snítku tymiánu a lehce osolíme.
• Sýr položíme do skleněné misky nebo zavařovací sklenice a ochuceným extra olivovým olejem Monini Monello zalijeme. Necháme při pokojové teplotě 3 dny zrát.

Podáváme s nakrájenou ciabattou, popřípadě s hruškami restovanými na extra panenském olivovém oleji Monini Monello.


Tento recept pro Vás připravili šéfkuchaři Pražského kulinářského institutu

logo Prakul


<< Zpět na výpis