Tato stránka používá tak zvané soubory cookies, díky kterým je pro vás používání internetových stránek pohodlnější. Zavřením tohoto banneru, kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ nebo dalším prohlížením těchto stránek dáváte svůj souhlas s používáním souborů cookies. Pokud se chcete dozvědět více, nebo pokud chcete znemožnit používání všech nebo některých souborů cookies, klikněte zde Souhlasím

Marinovaný zrající sýr s česnekem a tymiánem

ilustrace

Ingredience

Pro 2 osoby potřebujete:

2 ks zrajícího sýru (nejlépe italský)
2 snítky čerstvého tymiánu
1 palička česneku
extra panenský olivový olej Monini Monello
sůl
2ks ciabatty

Postup

• Očistíme česnek, částečně rozmáčkneme a mírně na sucho opečeme.
• Přilijeme extra panenský olivový olej Monini Monello, zahřejeme na 40°C, přidáme snítku tymiánu a lehce osolíme.
• Sýr položíme do skleněné misky nebo zavařovací sklenice a ochuceným extra olivovým olejem Monini Monello zalijeme. Necháme při pokojové teplotě 3 dny zrát.

Podáváme s nakrájenou ciabattou, popřípadě s hruškami restovanými na extra panenském olivovém oleji Monini Monello.


Tento recept pro Vás připravili šéfkuchaři Pražského kulinářského institutu

logo Prakul


<< Zpět na výpis

© 2010 BOLTON CZECHIA, SPOL. S R. O., PRAHA - DIČ: CZ15526381