Tato stránka používá tak zvané soubory cookies, díky kterým je pro vás používání internetových stránek pohodlnější. Zavřením tohoto banneru, kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ nebo dalším prohlížením těchto stránek dáváte svůj souhlas s používáním souborů cookies. Pokud se chcete dozvědět více, nebo pokud chcete znemožnit používání všech nebo některých souborů cookies, klikněte zde Souhlasím

Rozmarýnové brambory s vepřovou panenkou

ilustrace

Ingredience

Pro 1 osobu potřebujete:

150 g malých brambůrek
3 dcl kuřecího vývaru
1 snítku rozmarýnu
1 bobkový list, sůl, pepř
150g vepřové panenky
4 lžíce extra panenského olivového oleje Monini Delicato
1 lžíci najemno nasekané cibule
1 stvol nakrájeného řapíkatého celeru
2 hrsti čerstvého špenátu
2 lžíce smetany ke šlehání
nastrouhaný muškátový oříšek

Postup

• Malé brambůrky očistěte, i se slupkou překrojte napůl, zalijeme vývarem a spolu s rozmarýnem, bobkovým listem a solí vařte skoro doměkka. Slité brambory pokapejte lžící oleje a uchovejte v teple.
• Vepřovou panenku očistěte a vcelku opečte na rozpáleném olivovém oleji ze všech stran. Poté ji přendejte do pekáčku a v troubě rozehřáté na 200˚C asi 6 minut dopékejte. Nakonec panenku osolte, opepřete a nechte 2 minuty odpočinout zabalenou v alobalu, aby se šťáva vtáhla zpět do masa. Mezitím ve výpeku z masa orestujte cibuli a celer, přidejte listy špenátu a zahřejte je. Nakonec vmíchejte smetanu, oříšek a osolte. Panenku nakrájejte na špalíčky a podávejte s bramborami a špenátem.

Tip šéfkuchaře: Tato odlehčená verze „vrabce se špenátem“ se výborně hodí jako nedělní oběd. Brambůrky uvařené ve vývaru s bylinkami získají báječnou chuť a panenka pečená vcelku si uchová více šťávy, než jednotlivé medailonky. Rozhodně zkuste trik s alobalem, výsledkem budete překvapeni!


Tento recept pro Vás připravili šéfkuchaři Pražského kulinářského institutu

logo Prakul


<< Zpět na výpis

© 2010 BOLTON CZECHIA, SPOL. S R. O., PRAHA - DIČ: CZ15526381