Tato stránka používá tak zvané soubory cookies, díky kterým je pro vás používání internetových stránek pohodlnější. Zavřením tohoto banneru, kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ nebo dalším prohlížením těchto stránek dáváte svůj souhlas s používáním souborů cookies. Pokud se chcete dozvědět více, nebo pokud chcete znemožnit používání všech nebo některých souborů cookies, klikněte zde Souhlasím

Pošírovaná treska s bramborovým pyré

ilustrace

Ingredience

Pro 1 osobu potřebujete:

200 ml extra panenského olivového oleje Monini Classico
150 g filé z mořské tresky (nejlépe čerstvé)
200 g brambor
50 ml smetany ke šlehání
50 ml mléka

5 lžic extra panenského olivového oleje Monini Classico
1 lžíce strouhaného parmazánu
sůl, bílý pepř

Postup

• Oloupané brambory uvařte doměkka. Mezitím ohřejte mléko se smetanou, přilijte k uvařeným bramborám a společně vyšlehejte dohladka. Na závěr přidejte 5 lžic olivového oleje, sůl, parmazán a znovu promíchejte. Uchovejte v teple.
• Do teflonové pánve nebo rendlíku položte čtverec pečicího papíru, nalijte na něj olivový olej a rozehřejte asi na 85°C, ne více. Při vyšší teplotě by se ryba nepošírovala, ale zprudka pekla, což není žádoucí. Do oleje vložte tresku, aby byla ponořená a pošírujte (vařte) jen z jedné strany asi 6 až 7 minut. Když je treska hotová, vyjměte ji, osolte a opepřete. Podávejte s bramborovou kaší a opečenou jarní cibulkou.

Tip šéfkuchaře: Díky pošírování nemusíte tresku během pečení obracet, takže na talíř budete servírovat neporušený filet. I když jsou čerstvé filety tresky dražší než mražené, chuťově i konzistencí jsou nesrovnatelně lahodnější.


Tento recept pro Vás připravili šéfkuchaři Pražského kulinářského institutu

logo Prakul


<< Zpět na výpis

© 2010 BOLTON CZECHIA, SPOL. S R. O., PRAHA - DIČ: CZ15526381