Lilkový tian

ilustrace

Ingredience

Pro 2 osoby potřebujete:

1 středně velký lilek
1 cuketu
200 g měkkého kozího sýru
100 ml smetany ke šlehání
sůl, bílý pepř
hrst vlašských ořechů
1 stroužek česneku
2 lžíce extra panenského olivového oleje Monini Delicato
čerstvý tymián

Postup

• Cuketu a lilek omyjte, osušte a nakrájejte na tenoučké dlouhé plátky. Pak je osolte a opepřete. Pečicí plech vymažte olivovým olejem a rozložte na něj plátky zeleniny a shora potřete znovu olejem. Grilujte dozlatova. Kozí sýr vložte do misky, přilijte olivový olej a vmíchejte dotuha vyšlehanou smetanu. Dochuťte solí, pepřem, nasekaným tymiánem a ořechy a utřete v jednolitou hmotu.
• Šálek vytřete olivovým olejem a střídavě jej vykládejte studenými plátky zeleniny. Vkládejte je dokola jako „paprsky“ od středu šálku a konce nechte přesahovat ven. Na plátky naneste sýrovou hmotu, uhlaďte a zeleninou uzavřete. Nechte alespoň tři hodiny tuhnout v lednici a pak vyklopte na talíř.
• Podávejte s bagetou přelité Classicem.

Tip šéfkuchaře: Efektní vzhled dosáhnete střídáním plátků cukety a lilku při vykládání misky. Snažte se, aby mezi plátky nevznikl žádný volný prostor, kde by se sýrová náplň dotkla stěny nádoby. Pak vám půjde tian velmi snadno vyklopit.


Tento recept pro Vás připravili šéfkuchaři Pražského kulinářského institutu

logo Prakul


<< Zpět na výpis