Špagety Aglio olio, peperoncino

ilustrace

Ingredience

Pro 1 osobu potřebujete:

1 porce čerstvě uvařených špaget
1 stroužek česneku
1/2 čerstvé chilli papričky
3 - 4 lžíce extra panenského olivového oleje Monini Česnek & Chilli
hoblinky parmazánu, sůl, pepř
velkolistou petrželku

Postup

Česnek nakrájejte na plátky, chilli papričku na tenké proužky obojí krátce zpěňte na olivovém oleji. Přímo do pánve přidejte i uvařené těstoviny. Společně prohřejte a podávejte ozdobené petrželkou, parmazánem a česnekovým konfitem (viz tip).

Tip šéfkuchaře: Komu silné aroma česneku nedělá dobře, může si připravit jemnější česnekový konfit: Neloupaný česnek rozdělte na jednotlivé stroužky, vložte jej do olivového oleje tak, aby byl ponořený, a pomalu vařte asi 1 hodinu. Takto upravený česnek přelijte i s olejem do uzavíratelné sklenice a skladujte v lednici. Dobře vám poslouží k dochucení bramborové kaše, luštěnin nebo pomazánek.


Tento recept pro Vás připravili šéfkuchaři Pražského kulinářského institutu

logo Prakul


<< Zpět na výpis