Tato stránka používá tak zvané soubory cookies, díky kterým je pro vás používání internetových stránek pohodlnější. Zavřením tohoto banneru, kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ nebo dalším prohlížením těchto stránek dáváte svůj souhlas s používáním souborů cookies. Pokud se chcete dozvědět více, nebo pokud chcete znemožnit používání všech nebo některých souborů cookies, klikněte zde Souhlasím

Špagety Aglio olio, peperoncino

ilustrace

Ingredience

Pro 1 osobu potřebujete:

1 porce čerstvě uvařených špaget
1 stroužek česneku
1/2 čerstvé chilli papričky
3 - 4 lžíce extra panenského olivového oleje Monini Česnek & Chilli
hoblinky parmazánu, sůl, pepř
velkolistou petrželku

Postup

Česnek nakrájejte na plátky, chilli papričku na tenké proužky obojí krátce zpěňte na olivovém oleji. Přímo do pánve přidejte i uvařené těstoviny. Společně prohřejte a podávejte ozdobené petrželkou, parmazánem a česnekovým konfitem (viz tip).

Tip šéfkuchaře: Komu silné aroma česneku nedělá dobře, může si připravit jemnější česnekový konfit: Neloupaný česnek rozdělte na jednotlivé stroužky, vložte jej do olivového oleje tak, aby byl ponořený, a pomalu vařte asi 1 hodinu. Takto upravený česnek přelijte i s olejem do uzavíratelné sklenice a skladujte v lednici. Dobře vám poslouží k dochucení bramborové kaše, luštěnin nebo pomazánek.


Tento recept pro Vás připravili šéfkuchaři Pražského kulinářského institutu

logo Prakul


<< Zpět na výpis

© 2010 BOLTON CZECHIA, SPOL. S R. O., PRAHA - DIČ: CZ15526381