Tato stránka používá tak zvané soubory cookies, díky kterým je pro vás používání internetových stránek pohodlnější. Zavřením tohoto banneru, kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ nebo dalším prohlížením těchto stránek dáváte svůj souhlas s používáním souborů cookies. Pokud se chcete dozvědět více, nebo pokud chcete znemožnit používání všech nebo některých souborů cookies, klikněte zde Souhlasím

Olivový dip se zeleným salátkem

ilustrace

Ingredience

Pro 2 osoby potřebujete:

různé druhy listových salátů (římský, ledový, frisé, radicchio, polníček)
2 polévkové lžíce balzamikového octa
3 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje Monini Monello
mořskou sůl, čerstvě mletý pepř

Postup

• Listy salátu omyjte, natrhejte a naaranžujte na talíř. Do misky vlijte nejdříve balzamikový ocet a na něj pak olivový olej. Posypejte mořskou solí.
• Dipem zakapejte salát a servírujte s opečenými topinkami nebo bílým chlebem, které můžete také namáčet do dipu.

Tip šéfkuchaře: Chcete-li tento typický středomořský dip podávat s vydatným salátem jako hlavní jídlo, opečte nasucho na menší pánvi proužky anglické slaniny a zalijte je dvěma rozšlehanými vejci. Hotovou omeletu osolte, opepřete, pokrájejte na proužky a přidejte k salátu.


Tento recept pro Vás připravili šéfkuchaři Pražského kulinářského institutu

logo Prakul


<< Zpět na výpis

© 2010 BOLTON CZECHIA, SPOL. S R. O., PRAHA - DIČ: CZ15526381