Tato stránka používá tak zvané soubory cookies, díky kterým je pro vás používání internetových stránek pohodlnější. Zavřením tohoto banneru, kliknutím na tlačítko „Souhlasím“ nebo dalším prohlížením těchto stránek dáváte svůj souhlas s používáním souborů cookies. Pokud se chcete dozvědět více, nebo pokud chcete znemožnit používání všech nebo některých souborů cookies, klikněte zde Souhlasím

Středomořská grilovaná zelenina

ilustrace

Ingredience

Pro 2 osoby potřebujete:
1 červenou papriku
1 žlutou papriku
1 menší cuketu
1/2 lilku
2 stvoly řapíkatého celeru
10 ks cherry rajčat na větvičce
extra panenský olivový olej Monini Delicato a BIOS
1 lžíci balzamikového octa

Postup

Zeleninu nakrájejte na větší kousky a ogrilujte je krátce, ale rovnoměrně na rozpálené pánvi na olivovém oleji Delicato. Poté je dochuťte hrubozrnnou mořskou solí, pepřem a nakonec zakápněte balzamikem a BIOSem.

Tip šéfkuchaře: Když zeleninu ogrilujtete na pánvi, získá pěknou barvu, ale uvnitř zůstane krásně křupavá. Podávejte ji jako lehkou večeři s bylinkovo-česnekovou bagetou anebo jako přílohu k masu či rybě. Dobře se snoubí s čerstvým rozmarýnem nebo tymiánem.


Tento recept pro Vás připravili šéfkuchaři Pražského kulinářského institutu

logo Prakul


<< Zpět na výpis

© 2010 BOLTON CZECHIA, SPOL. S R. O., PRAHA - DIČ: CZ15526381