Olivový dip se zeleným salátkem

ilustrace

Ingredience

Pro 2 osoby potřebujete:

různé druhy listových salátů (římský, ledový, frisé, radicchio, polníček)
2 polévkové lžíce balzamikového octa
3 polévkové lžíce extra panenského olivového oleje Monini Monello
mořskou sůl, čerstvě mletý pepř

Postup

• Listy salátu omyjte, natrhejte a naaranžujte na talíř. Do misky vlijte nejdříve balzamikový ocet a na něj pak olivový olej. Posypejte mořskou solí.
• Dipem zakapejte salát a servírujte s opečenými topinkami nebo bílým chlebem, které můžete také namáčet do dipu.

Tip šéfkuchaře: Chcete-li tento typický středomořský dip podávat s vydatným salátem jako hlavní jídlo, opečte nasucho na menší pánvi proužky anglické slaniny a zalijte je dvěma rozšlehanými vejci. Hotovou omeletu osolte, opepřete, pokrájejte na proužky a přidejte k salátu.


Tento recept pro Vás připravili šéfkuchaři Pražského kulinářského institutu

logo Prakul


<< Zpět na výpis